Hjemmeproffen lager Merguez
Slik gikk det da vi tok med en pakke hjem
Vi har selvsagt testet alle produktene på NotimShop under utviklingen av dem. For å ta det hele litt videre har vi tatt med pakkene hjem for å prøve. Hensikten var selvsagt å lage gode pølser, men vi ønsker også å vise hvor enkelt, og gøy, det kan være å lage pølser hjemme. Bildeserien under kan kanskje gi noen svar på på eventuelle spørsmål du måtte ha også, spesielt hvis du ikke har laget pølser før.
Juniorpølsemakerne våre var veldig ivrige, spesielt når selve pølsen kom til verden, men også kverningen av kjøtt var spennede for barna å være med på. De prøvekaninene som er avbildet her spiser det meste av pølser som selges i dette landet, og syntes det er godt. Det var likevel litt ekstra stas å kunne lage sine egne pølser hjemme og spise dem etterpå.
Den pølsepakken vi brukte her er Merguezpakken, en pakke man gjerne må smake til med Harissa. Vi kjøpte en ferdig Harissa i butikken, men det er også satt opp en resept for dette på produktsiden for Merguezpakken.
Her følger vårt bildegalleri (bildene kan forstørres hvis man klikker på dem):
- Slik så posene ut da vi åpnet pølsepakken vår.
- Å skylle ut mest mulig salt av tarmen gikk helt fint. Vi brukte kaldt vann og la tarmen rett opp i en skål etterpå.
- Etter skyllingen la vi tarmen i lunkent vann mens vi laget ferdig farsen.
- Vi valgte å bruke kjøtt vi hadde i fryseren.
- Vi veide opp riktig mengde i forhold til hva som var oppgitt i resepten på NotimShop
- En ivrig medhjelper var villig til å gjøre det meste (bare hun slapp å ta på kjøttet!)
- Etter kverningen av lammekjøtt, tilsatte vi kjøttdeig av storfe. Kjøttet satte vi så i fryseren mens vi gjorde klart resten for å holde det kaldt.
- Før vi blandet kjøtt med stivelse og krydder gjorde vi klar vannbadet.
- Vi brukte en temperaturmåler for å få riktig temperatur på vannbadet. Rett under 80 grader er passe. Når pølsene legges oppi faller temperaturen noe så følg litt med da for å stabilisere temperaturen. Blir det for varmt, sprekker pølsene.
- Vi startet med stivelsesmiksen.
- Vi målte så opp krydder til 1 kg ferdig farse og tilsatte dette til bollen.
- Vi blandet så godt sammen for å sørge for en homogen masse. Hvis kjøttet tilsettes først kan det fort bli ujevn fordeling på krydderet.
- Etter å ha eltet farsen i ca 5 minutter for hånd er den klar. Vi tilsatte også Harissa i denne farseblandingen. Vi lot så farsen hvile.
- Mens farsen stod, installerte vi så pølsestopperen på kjøkkenbordet.
- Vi hadde så farsen opp i pølsestopperen. Vi er klare til å lage pølse!
- Før vi kan begynne må vi tre tarmen på røret til pølsestopperen. Ha litt vann på røret og litt inn i åpningen på tarmen så går det lett på. Bruk riktig dimensjon på røret i forhold til tarmen du bruker.
- En spent pølsemaker venter på at pølsen skal komme ut.
- Pølsemakerne var ivrige medhjelpere under pølsebaksten, og er godt fornøyd med resultatet.
- Jeg klemte bort farse fra de punktene jeg skulle tvinne pølsen for å unngå at tarmen skulle gå istykker. Det er fort gjort å ødelegge tarmen hvis man ikke har litt erfaring her. Klem bort farsen i den størrelsen du ønsker på pølsene, og tvinn etterpå.
- Pølsene ser gode ut.
- Tvinner man dem sammen unngår man at tvinningen går opp.
- Vannbadet er klart, vi har riktig temperatur og vi legger pølsene oppi.
- Mens vi venter på at pølsene skal bli ferdig tar vi vare på tarmen som er igjen. Først knyter vi tarmen fast til ringen som fulgte med, slik at det blir lett å finne åpningen neste gang.
- Vi prøver å få bort mest mulig vann fra tarmen før vi salter den igjen.
- Det er masse salt i posen som tarmen ble levert i. Vi legger tarmen tilbake og sveiser igjen posen. Tarmen kan med fordel lagres kjølig.
- Når kjernetemperaturen var 75 grader tok vi pølsene ut. Det er litt høyere enn anbefalt,
- Sultne var vi, så det tok ikke lang tid før vi hadde stekt pølsene og laget potetstappe.
- Pølsemakerjunioren syntes pølsene smakte godt. 100% godt. Gøy å lage dem var det også!
Noen varer fra butikken
-
Viltpølse pakke
kr 269,00 Inkl. MVA -
Viltpølse pakke (spekepølse)
kr 519,00 Inkl. MVA -
Svinetarm 30-32 Tørrsaltet 10m
kr 149,00 Inkl. MVA -
Bratwürst pakke
kr 269,00 Inkl. MVA -
Biostart bakteriekultur, 25 gram
kr 99,00 Inkl. MVA -
Stivelsesmiks til pølsepakker, 400 gram
kr 79,00 Inkl. MVA -
Julepølse pakke
kr 269,00 Inkl. MVA -
Kjøttpølse pakke
kr 269,00 Inkl. MVA -
Svinetarm 28-30 Tørrsaltet 14m
kr 199,00 Inkl. MVA
[custom-facebook-feed]