Den lille pølsemakerskolen
Vi viser deg hvordanEn rask veiledning for hjemmeproffen
I vårt galleri viser vi stegvis fremgangsmåten for å lage pølser hjemme. Som det fremkommer av bildene trengs det ikke så mye utstyr, men en pølsestopper er kjekk å ha. Hvis du i tillegg er nødt til å kverne kjøttet selv må du også ha en kjøttkvern. Våre pølsepakker gir deg det du trenger av ingredienser utenom kjøttet. Hvis du ønsker å lage pølsene helt selv, men mangler naturtarm har vi selvsagt det du trenger av dette i vår nettbutikk.
- Skyll av saltet på tarmen i kaldt vann først. Legg den deretter i en bolle med lunkent friskt vann (ikke over 30 grader).
- Vei opp fra posen med stivelsesmiks og krydder. Bland godt sammen for å få jevn smak på pølsene.
- Tilsett kjøtt og evt fett. Pass på at kjøtt og fett holder kjøleskapstemperatur.
- Tilsett vannet som også skal være så kaldt som mulig
- Elt alt godt sammen i ca 5 minutter. La farsen hvile litt i 10-15 min. Ha farsen i pølsestopperen.
- Ta enden på tarmen og finn åpningen
- Tre på tarmen på pølserøret.
- Dra ut 10 cm av tarmen først og begynn å stoppe ut deigen i tarmen. Du kan også knyte tarmen og gi den litt slakk før du begynner å stoppe ut.
- Stopp passe hardt og prøv å ikke få med for mye luft.
- Klem til farsen litt og tvist annenhver pølse samme vei. Starte ved enden med knute. Pølsene skal være faste.
- Bruk hyssing eller knyt tarmen i enden.
- Hvis pølsene stekes, ikke bruk for høy varme. Hvis pølsene skal trekkes i vann, må ikke vanntemperaturen være over 80 °C. Prikk med en nål før oppvarming hvis det er for mye luft i pølsene. Da unngår man at pølsene sprekker.